Forside

Fra Wiki for Slægtsforsker
Skift til: Navigation, Søgning


Wiki for Slægtsforskere.

Denne wiki er et historisk info leksikon og hjælp til alle slægtsforskere, Info er primært fra før 1950. Artiklerne er i relation til slægtsforskning og fra allerede offentligt tilgængeligt materiale med fri ophavsret og derefter tilpasset så det passe ind i dette historiske regi. Wiki´en blev primært lavet som et supplement og hjælp til medlemmerne af Danskeaner.dk hvor der bl.a. ved indførsel af sogne angivelse til en livsbegivenhed i slægtsprogrammet, automatisk dannes link til sogne-beskrivelse her i wiki´en. Efter positive tilkendegivelser besluttes det at åbne denne wiki op for alle med interesse i slægtsforskning.

Ved personnavne kan der forekomme direkte links til personen i Danskeaners databasen med yderlig information samt evt. ane/efterslægts tavler. Dette kræver dog medlemskab af danskeaner.dk. Manglende link ved personnavne er ikke et udtryk for at personen ikke findes i databasen, mere at link ikke er lavet endnu.

Finder du faktuelle fejl eller har du lyst til at bidrage til denne Wiki til gavn for alle der har interesse i slægtsforskning, er du velkommen til at sende en besked til kontakt@danskeaner.dk.

Venligst Michael Hedeman


Kategorier i Wiki for slægtsforsker
Hjælp til slægtsforskning Her finder du bl.a. diverse udtryk som du vil stifte bekendtskab med som slægtsforsker.
Kilder Kilder er vigtige for at kunne dokumenterer din slægt
Sogne i Danmark Historisk info fra Trap Danmark. Sogne fra Aalborg, Bornholm, Hjørring, Randers, Ribe, Ringkøbing, Skanderborg, Thisted og Viborg Amter er lagt ind. Andre amter kommer til løbende.

I sognene findes mange personnavne især indenfor præste- og adels-slægter

Herreder i Danmark Her findes der bl.a. gode oversigtskort fra omkring år 1900.
Danmarks historie Danmarks historie er beretningen om den række af begivenheder, der førte frem til det Danmark vi kender i dag.
Politik Uden politik og love kan et samfund ikke eksisterer.
Legater og Præmier I gamle dage var der ingen SU og kun begrænset hjælp til arbejdsløse, syge og gamle.
Litteratur Aviser og tidskrifter.
Stillingsbetegnelser Hvad lavede bl.a. en Degn, Handelsbetjent, Kammerjunker og Sognefoged.
Bygningsværker Omhandler Herregårde og Slotte med mere.
Gamle danske måle-enheder Vores nuværende måle system er fra 1907, så du skal ikke mange generationer tilbage før de gamle betegnelser blev brugt.
Samarbejdspartner Genealogisk Forum - Slægtsforskning med omtanke og Danish Family Seach